Shiatsu - Biloba Massage

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Shiatsu

Shiatsu is een oosterse manuele therapie. Deze vorm van massage is voortgekomen uit een eeuwenoude oosterse medische traditie, waarin het begrip “Ki”, de vitale levensenergie, centraal staat. De Ki stroomt via een netwerk van energiebanen (“de meridianen”) door het gehele lichaam. Bij verstoring van deze stroom kunnen blokkades ontstaan die gezondheidsklachten kunnen veroorzaken.

Een shiatsu massage werkt direct op deze vitale levensenergie en helpt lichaam en geest weer in balans te komen, waardoor eventuele klachten kunnen afnemen. In een behandeling wordt op bepaalde punten op de meridianen druk uitgeoefend d.m.v. duimen, vingers en handpalmen, en ook soms met ellebogen, knieën en voeten.

Een shiatsu behandeling wordt gewoonlijk op een futon op de grond gegeven. In een shiatsu sessie draagt men gemakkelijk zittende kleding.
Shiatsu verlicht hoofdpijn en rug-, nek- en schouderklachten, neemt stress en spanning weg, verbetert de spijsvertering en harmoniseert het zenuwstelsel en verhoogt de vitaliteit.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu