Reiki - Biloba Massage

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Reiki

Het karakter voor reiki bestaat uit 2 delen. Het bovenste is “rei” en betekent “universeel“, Het onderste is “ki” en betekend “levensenergie”.

Wat is reiki? Hoe werkt het?
Reiki is overall. De energie van Reiki kun je voelen als een tinteling, als warmte of soms als een koude stroom. De energie van Reiki stoomt altijd door ons heen.

Eigenlijk is het niet van belang hoe de energie van Reiki wordt omschreven, maar meer dat het er is. En dat het werkt. Het is duidelijk: ieder mens heeft behoefte aan aandacht, aan warmte. Doordat iemand tijdens de Reiki-behandeling wordt aangeraakt, wordt de levensenergie overgedragen. Degene die wordt behandelt voelt zicht daarbij prettig, zodat de zelfherstellende werking van het lichaam gestimuleerd wordt en het geestelijke evenwicht toeneemt.


Wat kun je verwachten?
Allereerst wordt naar je persoonlijke gegevens en medische geschiedenis gevraagd. Alle informatie is strikt vertrouwelijk.
Je verwijdert (eventueel) je bril en sierraden en doet je schoenen uit, maar blijft volledig gekleed.
Dan mag je plaatsnemen op de behandeltafel, de behandeling begint liggend op je rug, eventueel met kussens onder je knieholtes en hoofd voor het nodige comfort.
De therapeut plaats haar handen in diverse posities op je lichaam en werkt vanaf je hoofd naar je voeten. Elke handpositie duurt ongeveer 3 minuten. Daarna ga je op je buik liggen en wordt er weer van boven naar beneden gewerkt. De behandeling eindigt met het vasthouden van je voetzolen. Na zo’n 50 a 60 min heb je het weldadige effect van rust en stilte ervaren.
Om je weer een beetje terug te brengen in de buitenwereld, zal er zacht gedrukt worden op rug en ledematen.
Daarna kan je nog een paar minuten rustig blijven liggen om bij te komen en na te denken over de ervaring van de behandeling.
Als ik weer bij je kom, kan je gaan zitten en bied ik een glas water aan. Dit voorkomt uitdroging en helpt gifstoffen weg te spoelen.
Het effect van de behandeling wordt door iedereen anders ervaren. Veel mensen voelen zicht lichter, kalmer en heel ontspannen. Misschien barst je van de energie of ben je juist heel erg moe. Hoe je je ook voelt, luister naar je lichaam. Drink met name de eerst 24 u regelmatig water.

Eén reikibehandeling kan heel therapeutisch werken, maar je hebt mogelijk meerdere behandelingen nodig voor blijvende veranderingen. Om het zelfherstellend vermogen van je lichaam weer op te starten, zijn er bij aanvang zo´n 4 behandelingen in 2 weken nodig. Dan evalueren we en kijken wat je nog nodig hebt. Hoeveel? Luister en je lichaam zal het je vertellen.

Wanneer mag je geen reiki ontvangen?
Er zijn heel weinig mensen voor wie reiki wordt afgeraden. Eén groep bestaat uit mensen die een orgaantransplantatie hebben ondergaan. De andere bestaat uit mensen met een ernstige geestelijke ziekte die mogelijk geen verantwoordelijkheid kunnen nemen voor wat ze doen.
Reiki mag nooit worden toegepast op iemand met een besmettelijke ziekte, omdat dit de gezondheid van de therapeut alsmede die van andere cliënten in gevaar kan brengen.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu